حجتالاسلام والمسلیمن سید محمد غروی در گفتوگو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به جزئیات دیدار اعضای شورای عالی حوزههای علمیه با مقام معظم رهبری، گفت: جلسه با ارائه گزارشی از دوره پنجم شورای عالی آغاز شد و در ادامه مدیران سابق و جدید حوزههای علمیه، گزارشی از کارهای انجام شده و در حال انجام ارائه دادند.
تربیت عالمان وارسته
وی درباره سخنان مقام معظم رهبری در این جلسه بیان داشت: معظمله بر اهمیت و جایگاه شورای عالی و مدیریت حوزههای علمیه و عالمان دینی در تربیت مردم و ساختن جامعه اشاره و بیان کردند که "باید شرایطی در جامعه به وجود آید تا علمای با تقوا و فهیم تربیت شوند که این نقش از عهد هیچ کدام از تشکیلات ها اعم از دولتی و غیر دولتی بر نمیآید".
تفکیک ماموریت ها در چارچوب قوانین
عضو شورای عالی حوزههای علمیه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر حرکت شورای عالی و مدیریت حوزه در چارچوب قوانین اشاره کرد و افزود: ایشان همچنین درباره این که شورای عالی سعی کند در چارچوب قوانین عمل نماید و در عرصه مدیریت وارد نشود و همچنین مدیریت حوزه نیز در سیاستگذاری و... مداخله نباشد، تأکید کردند.
عدم الگوگیری از ساختارهای اداری غیرحوزوی
حجت الاسلام والمسلمین غروی ادامه داد: مسئله دیگری که از سوی معظمله مطرح شد، این بود که نباید تشکیلات اداری دیگری، در حوزه به عنوان الگو قرار گیرد، بلکه حوزه باید سعی کند با نیروهای کارآمد و خوب، بدون این که تشکیلات پیچیده و پرحجمی را ایجاد کند، مسیر را ادامه دهد.
عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: از دیگر نکات مطرح شده دراین جلسه، سخن مقام معظم رهبری درباره تشکل های حوزوی و غیر حوزوی بود که معظمله فرمودند "بهتر است که شورای عالی و مدیریت حوزه خیلی در آن ورود نیابد. البته همکاری و مطالبات باید وجود داشته باشد".
پرهیز از موازی کاری در خدمات رسانی به طلاب
وی، تأکید بر مسئله تبلیغ را از دیگر منویات رهبر معظم انقلاب برشمرد و ادامه داد: همچنین مقام معظم رهبری درباره خدمات رسانی به طلاب فرمودند "خدماتی که دیگران عهدهدار ارائه آن هستند، باید به آنها واگذار و از آنها هم مطالبه شود. حوزه نباید در کارهایی که دیگران موظف به انجام آن هستند، ورود یابد".
لزوم توجه به فلسفه و کلام در کنار فقه و اصول
عضو شورای عالی حوزههای علمیه به مباحث محتوایی مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: معظم له محور حوزه را فقه و اصول و تربیت فقها دانستند و در ادامه گفتند "با توجه به نیازهای معرفتی و عقایدی، نباید از فلسفه و کلام غافل شویم؛ زیرا این مبانی گاهی اوقات در مسائل دیگر هم میتواند نقش مهم و کلیدی داشته باشد".
تاکید بر توجه به تهذیب و اخلاق
وی افزود: معظمله بر اخلاق نیز تأکید داشتند "باید کاری کرد که روز به روز تهذیب و اخلاق در حوزه گسترش یابد و طلاب از بزرگان الگوگیری نمایند".
تحول در حوزه
حجتالاسلام والمسلیمن غروی در پایان با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر تحول در حوزه، اظهار داشت: منظور رهبر معظم انقلاب از تحول این بود که حوزه بتواند با روان سازی برنامه ها و جذب نیروهای مؤثر و سرمایه گذاری بر روی آنها، فضلای خوبی که بتوانند در جامعه مفید باشند، را تربیت کند.
15/313